Noutăţi/Evenimente

Despre cum inspiram pasiunea pentru inginerie si constructii

17 nov. 2022

ing. Anamaria Avram

Timp estimat de citire: 4 minute

La ce ne gândim când spunem echipa Expert Proiect?

Dacă ar fi să alegem trei cuvinte pentru a surprinde esența echipei noastre acestea ar fi pasiune, responsabilitate și ambiție!

Pasiunea și respectul pentru profesia de inginer constructor, se simt în fiecare oră extra dedicată documentării în căutare de răspunsuri la provocările complexe care apar și în fiecare dezbatere pe tema obținerii unor soluții asumate cu maximă responsabilitate.

În ceea ce privește ambiția, aceasta este strâns legată de dorința noastră de a oferi un pachet cât mai complet de servicii care să răspundă unei game largi de nevoi ale partenerilor și clienților noștri.

Astfel, pentru a susține misiunea fundamentală a companiei și pentru a fundamenta viziunea și valorile care ne ghidează activitatea de zi cu zi, avem nevoie de oameni la fel de pasionați, responsabili și ambițioși. Despre cum reușim să creștem oamenii de care avem nevoie și despre cum inspiram pasiunea pentru domeniul construcțiilor, aflăm împreună cu colega noastră Anamaria, unul dintre project managerii care în ultimii doi ani a reușit să construiască în jurul ei, o echipă de bază.

Povestea inginerului Anamaria a început în anul 2009, atunci când a absolvit Facultatea de Construcții, specializarea Inginerie Civilă, Industrială și Agricolă. Primii pași în carieră i-a făcut imediat după finalizarea studiilor, alegând să profeseze pe partea de proiectare. În 2019 s-a alăturat echipei Expert Proiect, aducând un plus de valoare echipei, atât prin cunoștințele tehnice acumulate în cei 10 ani de experiență cât și prin energia și personalitatea efervescentă care o caracterizează.

“Pentru mine, alegerea de a mă alătura echipei Expert Proiect a fost și datorată valorilor sale, încrederea pe care o primesc în fiecare zi din partea organizației mă ajută să cresc și să mă dezvolt.”

Ce te-a determinat sa alegi domeniul construcțiilor?

“Eram  în clasa a 11-a când am văzut un reportaj la televizor despre un cuplu de ingineri care au povestit despre provocările lor în domeniul construcțiilor. Au vorbit cu atâta pasiune despre meseria de constructor, despre provocările meseriei și rezultatul muncii lor, încât m-au determinat sa aleg sa merg la facultatea de construcții”.

Care sunt din punctul tău de vedere, cele mai mari provocări ale profesiei de inginer?

“A fi inginer este în sine o provocare; implică multă responsabilitate, dedicare permanentă și obținerea unei discipline atât pe plan profesional cât și personal. O altă provocare este comunicarea cu toți factorii implicați în realizarea unui proiect, fiind nevoie de o comunicare transparentă și sinceră, având mereu ca și reper satisfacerea nevoilor beneficiarului final.”

Ce te motivează la locul de muncă?

„Pentru mine este o pasiune ceea ce fac aici în fiecare zi, sunt foarte conectată și simt că tot ce fac la locul de muncă este făcut cu mult drag.”

Fiind conectată și făcând fiecare lucru cu drag, Ana își găsește de asemenea motivația în dorința de a contribui la dezvoltarea colegilor mai tineri, atât ca profesioniști cât și ca oameni de calitate.

Cum ai reușit să-ți construiești echipa? Ai un sistem de formare a colegilor aflați la început de drum?

“Coordonarea implică o responsabilitate mare, informațiile  pe care tu le oferi ca și coordonator pot să rezolve situațiile sau  pot să împiedice desfășurarea activității echipei tale. Mă străduiesc să fiu un exemplu pentru echipa mea, arătând că dăruirea și pasiunea sunt elementele esențiale în formarea lor profesională. Ceea ce îi încurajez întotdeauna este să fie sinceri și curajoși în tot ceea ce fac deoarece rezultatele apar în momentul în care fiecare coleg din echipă este implicat și asumat. Încerc să inspir energie pozitivă și o atitudine proactivă, orientată spre rezultate”

Prima idee transmisă colegilor noștri în primele lor zile de lucru este aceea de a avea răbdare; în primul rând cu ei înșiși și nu în ultimul rând cu noi. Scopul în primele 3 luni este ca ei să profite la maxim de timp de studiu, să absoarbă și să asimileze toate informațiile care vin spre ei și să se familiarizeze cu mediul de lucru. Considerăm că performanța va veni în mod natural atâta timp cât asigurăm suportul necesar și direcții clare la început de drum. În același timp, încurajându-i și crezând în potențialul lor, reușim să-i formăm responsabili și asumați în deciziile și în rezultatele pe care le livrează pentru ca la un moment dat, să devină independenți.

Fiecare dintre noi s-a bucurat la rândul lui de un mentor, de cineva care a crezut în noi și ne-a încurajat în fiecare zi să mergem mai departe și să devenim ceea ce suntem azi. Astfel, ideea de mentorat pentru colegii noștri mai tineri a devenit una dintre valorile noastre fundamentale, fiind parte integrantă a activității de zi cu zi!

 

Contactează-ne direct pe WhatsApp!