Noutăţi/Evenimente

Pasiune pentru calitate și inovare în expertizarea tehnică a clădirilor

03 aug. 2023

ing. Cristina Vasile

Introducere

Într-o lume în continuă schimbare, industria construcțiilor joacă un rol esențial în dezvoltarea societății noastre. La Expert Proiect, ne bucurăm să aducem contribuția noastră activă la transformarea calitativă și sustenabilă a sistemului de construcții.

În căutarea performanței și a preciziei, utilizăm instrumente avansate de calcul structural, susținute de aparatură de testare nedistructivă in-situ de ultimă generație. Acest set de tehnologii ne permite să realizăm analize complexe și detaliate, oferind soluții optime și inovatoare pentru clienții noștri.

La Expert Proiect, suntem dedicați să fim acea alegere clară și încrezătoare pentru clienții noștri, oferindu-le soluții optime pentru nevoile lor specifice. Împreună, construim viitorul, asigurând siguranța și durabilitatea clădirilor din fiecare proiect pe care îl abordăm.

Valorile promovate prin serviciile oferite de echipa Expert Proiect

În efortul nostru de a fi partenerul de încredere în expertizarea tehnică a clădirilor, la Expert Proiect, valorile noastre stau la baza fiecărei acțiuni și decizii pe care le luăm. Cu determinare și pasiune, promovăm valorile care definesc echipa noastră și serviciile pe care le oferim:

  • Promptitudine: Respectarea termenelor stabilite este foarte importantă pentru noi. Înțelegem importanța timpului pentru fiecare proiect și nevoia colaboratorilor nostri de seriozitate și eficiență. Astfel, ne străduim să răspundem rapid la orice problemă sau cerință.
  • Dedicare: Fiecare membru al echipei noastre este dedicat misiunii noastre și meseriei de constructor. Ne asumăm responsabilitatea de a rezolva eficient problemele identificate în expertiză . Angajamentul nostru față de calitate și atenția la detalii se reflectă în fiecare etapă a procesului, asigurând că ne îndeplinim cu succes obiectivele și satisfacem nevoile clienților noștri.
  • Dezvoltare continuă: Suntem conștienți de ritmul rapid al evoluției tehnologice și al cerințelor din industria construcțiilor. De aceea, ne angajăm să fim mereu la curent cu ultimele soluții și tehnologii inovatoare. Participăm activ la conferințe, studiem normativele în vigoare și analizăm cercetările de specialitate pentru a ne asigura că oferim cele mai avansate și actualizate soluții pentru clienților noștri.
  • Inovație: Încurajăm și promovăm tehnologiile care promovează sustenabilitatea și impactul pozitiv asupra mediului înconjurător. Căutăm să integrăm soluții inovatoare și prietenoase cu mediul în fiecare proiect, susținând astfel dezvoltarea unei construcții mai durabile și sustenabile. Considerăm că inovația este esențială pentru a construi un mediu mai bun și mai sigur pentru generațiile următoare.

Procesul de expertizare tehnică

Expertizele realizate de echipa Expert Proiect reprezintă lucrări tehnice amănunțite, în care fiecare detaliu al construcției este luat în considerare, inclusiv fiecare componentă structurală și nestructurală și fiecare provocare tehnică pe care acestea o prezintă. Aceste expertize sunt complete și complexe, oferind o descriere detaliată a construcției și o analiză cuprinzătoare a acesteia. În urma acestor analize, sunt furnizate concluzii și propuneri de intervenție necesare pentru a remedia toate problemele identificate.

Analiza problemelor este realizată prin intermediul evaluărilor calitative și cantitative în cadrul acestor expertize. Evaluarea calitativă constă în examinarea vizuală a construcției pentru a sesiza degradările și problemele apărute, precum și în verificarea tehnică pentru a identifica dacă modul de conformare al structurii respectă prevederile și reglementările în vigoare. Evaluarea cantitativă implică analiza structurală detaliată prin realizarea calculelor necesare, inclusiv verificări ale elementelor sau calculul factorului R3 pentru încadrarea în clasa de risc seismic.

Pentru a realiza calcule precise, informațiile tehnice despre structură reprezintă un factor cheie. Echipa noastră preia informații din proiectul tehnic inițial și, de multe ori, completează aceste informații cu date obținute din încercări nedistructive realizate de specialiștii noștri cu ajutorul unor aparate complexe.

La final, după identificarea tuturor degradărilor și problemelor structurale/nestructurale și după încadrarea clădirii într-o clasă de risc seismic, se elaborează propuneri de intervenție pentru a remedia toate necesitățile structurale ale imobilului. Aceste propuneri sunt elaborate astfel încât să rezolve toate degradările identificate și problemele structurale, în cazul identificării unor elemente afectate. De asemenea, ele au scopul de a ajuta beneficiarii în rezolvarea problemelor identificate. Propunerile sunt întotdeauna bazate pe analiza riguroasă a problemelor și a posibilității realizării intervențiilor, luând în considerare atât factorul tehnico-economic, cât și cel uman pentru asigurarea siguranței utilizatorilor clădirii. Siguranța este garantată atunci când intervențiile propuse sunt efectuate corespunzător, respectând datele prezentate în cadrul expertizei.

Concluzie

Echipa Expert Proiect este formată din ingineri pasionați de domeniul în care activăm. Fiecare proiect ne motivează să fim mai buni și să continuăm să ne dezvoltăm în permanență, pentru a aduce servicii de calitate în domeniul expertizării tehnice a construcțiilor. 

Contactează-ne direct pe WhatsApp!